8. července 2013

Na pupínky i komáry - aneb Bio aroma roll-on Tea tree Saloos

Dnes vám chci představit univerzálního pomocníka, který má opravdu všestranné využití. Jedná se o Bio aroma roll-onu Tea tree od české bio kosmetiky Saloos.


V létě působením horka vystavujeme naši pleť trochu jiným podmínkám, než v jiných ročních obdobích. Proto nějaké to akné není vyjímkou ani u lidí, kterých se to běžně netýká. Obecně známá věc je, že je nejlepší pupínek co nejvíce vysušit a tím se rychle ztratí. To je sice pravda, ale tím nám vyvstává další problém - a to ten, že se vysuší i kůže okolo a začne se loupat. Jak tedy pupínek vysušit a zároveň hydratovat pleť okolo?? Řešením je právě tento roll-on.

Silice australského čajovníku je velmi dobře známá pro své antibakteriální, protizánětlivé a antiseptické účinky, proto je velmi vhodná na ošetřování pupínků. Díky tomu, že je ale již zmiňovaná silice v jojobovém oleji, dokáže pleť i krásně hydratovat a vyživovat. Je to takový skvělý pomocník 2v1 a na pupínky se mi opravdu osvědčil.



To ale není jediná věc, jak lze tento výrobek využít. Pokud trpíte na opary - bude to pro vás opět skvělá volba...akorát si nejsem jistá, jak moc vám bude vyhovovat konzistence - jelikož je to olej a dost stéká, nevím jestli bude mít na opar až takový účinek a chuťový zážitek to taky jistě nebude...ale za zkoušku to stojí!

Co je ale bezkonkurenční - na štípance od hmyzu. Komáří sezóna je tady a tak by tenhle drobek neměl chybět v žádné kabelce - obzvlášť pokud trávíte večery venku, na zahradě nebo třeba u vody či na chalupě. Stačí aplikovat na štípanec a do minutky nevíte, že vás něco štíplo. Krom toho se rána daleko rychleji hojí a hlavně - neštípe! Skvělá věc i na klíšťata a podobný kousavý hmyz... Báječná záležitost, na kterou nedám dopustit.

Velmi praktický je i kuličkový aplikátor, který dávkuje oleje tak akorát. O vůni, myslím, netřeba mluvit - silná vůně tea tree oleje, kterou určitě každý zná. Je tedy rozhodně cítit i po aplikaci a drží se a drží.


Koupila jsem jej v Biooo v Kotvě... 9 ml za 105 Kč. Dávám 10/10.


Máte zkušenosti s Tea tree olejem??

2 komentáře:

  1. Zrovna jsem přemýšlela, co mám použít na štípance od komárů u dcery :), jestli koupit Fenistyl nebo co...a jako vždy jsem si vůbec nevzpomněla na tea tree :). Roll on většinou moc nemám ráda, ale tea tree je na pupínky i štípance výborný, takže se určitě po něm podívám. Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kulička z toho roll-onu by možná šla vyndat :) v každym případě je to supr věc :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! =o)